Autóbérlés Flottakezelés Bérautó Autóbérlés Flottakezelés

Szolgáltatásaink

Autóbérlés, bérautó, autókölcsönzés, autó szervíz, karambolos autók javítása, autómentés.


Hírek/akciók

Autópályadíj és parkolójegy egy helyről!

A kormány legújabb tervezete szerint a mobilos vásárlók ugyan abból a rendszerből vásárolhatják majd meg a parkolójegyet, az autópálya matricát és akár a villamos jegyet is. Tovább 


Január 1-jétől drágulnak a pályamatricák

Január elsejével az euró/forint árfolyam változásához igazodva átlagosan 7,5 százalékkal emelkedik az autópálya e-matricák díja és a 4 napos matricát felváltja a 10 napos. Tovább 

 

Autópályadíj és parkolójegy egy helyről!

 Mobil parkolás

A korámány legújabb tervezete szerint a mobilos vásárlók ugyan abból a rendszerből vásárolhatják majd meg a parkolójegyet, az autópálya matricát és akár a villamos jegyet is.

A fogyasztók egységes mobilfizetési rendszerből vásárolhatnák meg a jövőben a jegyeiket mobiltelefonos fizetés esetén, legyen szó parkolójegyről, autópálya-matricáról...

Az erről szóló indítvány formájában benyújtott törvényjavaslat elfogadása esetén kizárólag a nemzeti mobilfizetési rendszer lenne jogosult a jegyek értékesítésére. A fogyasztóknak a szolgáltatás díján felül azonban úgynevezett kényelmi díjat kell fizetniük.

Jelenleg, ha autópálya-matricát vagy parkolójegyet szeretnénk mobiltelefonon vásárolni, jelenleg minden esetben más szolgáltató értékesíti azt. Autópálya-matrica vásárláskor pl a szolgáltatónak küldött alapdíjas sms-sel teljesíthetjük fizetésünket, egyenlegünkből levonásra kerül a matrica díja és a szolgáltatásért felszámolt tranzakciós díj is.

A javaslat elfogadását követően az új rendszer már 2012 július elsejétől érintheti az autóvezetőket.

 


 

Január 1-jétől drágulnak a pályamatricák

Autópálya matricaJanuár elsejével az euró/forint árfolyam változásához igazodva átlagosan 7,5 százalékkal emelkedik az autópálya e-matricák díja és a 4 napos matricát felváltja a 10 napos. Így a személygépkocsira váltható legolcsóbb e-matrica a két hétvégét magába foglaló heti (10 napos) lesz. Az új konstrukció igazodik a környező országok, elsősorban Ausztria útdíj-rendszeréhez - de nem az áraihoz, az osztrák matrica ugyanis (pláne kilométerre vetítve) olcsóbb! A módosítások az úthálózatok üzemeltetésével, karbantartásával járó feladatok fenntartható finanszírozása érdekében szükségesek - tudatta szerdai közleményében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Az uniós szabályozás a matricák árait a közösségi valutában határozza meg, a változással ehhez igazodnak a forintban megszabott árak. A döntő részben külföldi teherautósok által vásárolt 1 napos jogosultság esetében az irányelv adta tűréshatár kihasználásával 12 százalék feletti mértékben emelkednek a díjtételek. A még matricás útdíjfizetési rendszert használó európai országokban a legrövidebb érvényességű, teljes hálózaton használható matrica a heti jogosultságot adó. A környező országokban megvásárolható legrövidebb jogosultság Ausztriában 10 nap, Szlovákiában és Szlovéniában pedig 7 nap. Így az átutazók lényegesen kedvezőbb feltételek mellett vehetik igénybe Magyarország gyorsforgalmi útjait, mint ahogyan a magyar autósok közlekedhetnek a külföldi utakon - hangsúlyozza a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye. Az autópályákon közlekedő kamionokat elnézve azonban joggal tehető fel a kérdés: jó ez nekünk? Pláne, hogy a hazai személyautósokkal szemben nem ilyen nagyvonalú az állam, jövő évtől egyetlen felhajtásért is 10 nap fizetendő, hiszen nem lesz többé egy hosszú hétvégére is jó 4 napos. Utóbbiból a motorkerékpárosok kedvezményes, félárú jegyet is vásárolhattak (eddig), mely kedvezmény most legalább áttevődik a heti matricára.


 

2012. január 1-jétől érvényes bruttó díjtételek forintban

Díjkategória 1 napos Heti Havi Éves
D1 - 2 975 4 780 42 980
D2 3 375 8 255 13 970 123 975
D3 3 375 12 600 20 370 184 985
D4 3 375 15 875 25 785 234 950

A tervezett jogszabályi változásokkal szűkül az állami szektor díjmentesített járműveinek köre. Szigorodik a díjellenőrzés, több szervezet, így pl. a rendőrség is jogosult lesz rá. A jövőben lehetőség nyílik az elővásárolt e-matricák visszaadására. A díjköteles útszakaszt jóhiszeműen sorozatosan díjfizetés nélkül használó autósok mentesülhetnek a többszörös büntetések egy része alól. Az évente egy alkalommal benyújtható kérelem alapján a kettőnél több pótdíjfizetési kötelezettség két esetre mérsékelhető - közölte az NFM.

(autónavigátor.hu)

 


 

 

Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.