Autóbérlés Flottakezelés Bérautó Autóbérlés Flottakezelés

Szolgáltatásaink

Gumiszervíz


Hírek/akciók

Autópályadíj és parkolójegy egy helyről!

A kormány legújabb tervezete szerint a mobilos vásárlók ugyan abból a rendszerből vásárolhatják majd meg a parkolójegyet, az autópálya matricát és akár a villamos jegyet is. Tovább 


Január 1-jétől drágulnak a pályamatricák

Január elsejével az euró/forint árfolyam változásához igazodva átlagosan 7,5 százalékkal emelkedik az autópálya e-matricák díja és a 4 napos matricát felváltja a 10 napos. Tovább 

 

Gumiszervíz


Az autók fejlődésével a gumiabroncsok is sokat fejlődtek. A nyári gumi alapanyaga ma már sok új komponenst is tartalmaz, meg sem közelíti a 20 évvel ezelőtti autógumik összetételét. A téli gumikban olyan összetevőket is vannak, amelyek a nyári gumiban nem, vagy csak kisebb mennyiségben találhatók meg. Ezeknek és a mélyebb barázdáknak hála nagyobb tapadással rendelkeznek a téli gumiabroncsok a nyári gumiknál. 15-20 év eltelte óta a közlekedés gyorsulása is megfigyelhető, mely már önmagában speciálisabb gumiabroncs használathoz kötelezi az embert.

Gumicsere a tartósan 7 fok alatti vagy feletti hőmérsékletnél javasolt. Természetesen 7 fok alatt már érdemes átszereltetni a téli gumit, mert a nyári gumi használata ekkor már nem biztosít megfelelő tapadást. Az átlagosan 7 fok feletti tartós hőmérsékletnél pedig érdemes a téli gumi leváltása nyári abroncsra, bár ezt kicsit lazábban kezelhetjük, mert inkább téli gumival közlekedjünk 7 fok felett, mint nyári gumival 7 fok alatt.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy akkor miért ne használjunk csak téli gumit? Ennek több oka is van, az első anyagi, amely több tekintetben is fontos felénk nézve. A téli gumi jobban használódik nyáron, így hamarabb bekövetkezik annak elkopása. Ráadásul a kopás a nagyobb tapadás miatt fordul elő, így növekszik az üzemanyag fogyasztásunk is. Biztonság szempontjából pedig a téli gumi nyáron, nedves felületen bizonytalanabbul, rosszabban viselkedik a kanyarokban és a fékút is jelentősen hosszabb lesz.

Tehát érdemes cserélni az autón a gumit, mert abban az esetben, ha csak 1 garnitúra gumiabroncsot használunk, akkor az feltehetőleg 3-3,5 év alatt használódik el, mert gyorsabban kopik a neki nem ideális időjárási körülmények között. 2 garnitúra megfelelően használva már 4-4,5 évig is kibírhatja.

Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.